Investeringen

Strategische participaties

Koramic neemt meerderheidsbelangen in bedrijven in verschillende sectoren. Om groei te stimuleren en langetermijnwaarde te creëren ontwikkelen we gespecialiseerde industrieclusters zoals bouw- en constructiematerialen, bouwchemie, elektronische printplaten, visuele communicatie, customer experience solutions, marketing en communicatie. Elk bedrijf opereert volledig onafhankelijk en beschikt over een eigen managementteam.

Door onze betrokkenheid bij deze bedrijven, die ofwel volledig eigendom zijn of waarin we een meerderheidsbelang hebben of die joint-ventures zijn, zetten we onze kennis, middelen en gezamenlijke aanpak in om succes te stimuleren. Als meerderheidsaandeelhouder ontwikkelen we een langetermijnstrategie en hebben we een actieve rol bij de benoeming van de leden van het management en de opvolging van de implementatie van de strategie.

De bedrijven waarin Koramic investeert kunnen een beroep doen op de centrale diensten van Koramic zoals Finance, Legal, ESG, HR en communicatie. Ook bij fusies en overnames speelt het Koramic team een actieve rol.

Via onze strategische participaties stelt Koramic meer dan 5.000 mensen tewerk in een 20-tal landen en realiseren we een jaarlijkse omzet van meer dan 700 miljoen euro.

Vastgoed

Koramic Real Estate Investment is de vastgoed investeringsfirma van de Koramic Groep.

Koramic Real Estate is een toonaangevende investeerder én ontwikkelaar, met een focus op kantoren en residentieel vastgoed. Het hoofdkantoor is gevestigd in België, met vestigingen in Polen, Duitsland en Roemenië.

De investeringstak van Koramic Real Estate bouwt een portefeuille op van industrieel en commercieel vastgoed dat op lange termijn wordt verhuurd. Onder leiding van een ervaren team verwerven of bouwen we gebouwen op maat voor onze klanten. We bieden ook sale & leaseback-oplossingen. We hebben meer dan 40 gebouwen in portefeuille, voornamelijk in België, maar ook in Duitsland en Polen.

Als residentiële ontwikkelaar richt Koramic Real Estate zich op de ontwikkeling van vastgoedprojecten in België, Polen, Duitsland en Roemenië. Als ervaren speler in de vastgoedmarkt hebben we een uitgesproken passie voor kwaliteit, esthetiek en duurzaamheid.

Koramic Real Estate kan steunen op een multidisciplinair team van 60 professionals, verspreid over alle markten waar we actief zijn, met een uitgebreide expertise in de technische, architecturale, commerciële, financiële en juridische aspecten van het investeren in en ontwikkelen van vastgoed.

De CEO van Koramic Real Estate is Jimmy Sterckx, een ervaren leider met een bewezen expertise in vastgoed en industriële activiteiten.

Private Equity

TrustCapital is de investeringsmaatschappij van Koramic die minderheidsbelangen neemt in niet-beursgenoteerde bedrijven met een middellange termijn exitstrategie.

TrustCapital neemt participaties in vennootschappen via private equity fondsen. Daarnaast neemt TrustCapital ook minderheidsbelangen in veelbelovende jonge groeibedrijven. In deze bedrijven neemt TrustCapital bestuursmandaten op ter ondersteuning van het management.

Via TrustCapital investeert Koramic als minderheidsaandeelhouder in verschillende honderden vennootschappen in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Hilde Famaey is Managing Director van TrustCapital. Ze heeft een jarenlange expertise in investeringen in private equity en in bedrijfsmanagement.

Capital Markets

Koramic Finance Company is een investeringsmaatschappij die een portefeuille aan investeringen in beursgenoteerde vennootschappen beheert.

De onderneming belegt met een langetermijnvisie en volgens een fundamentele benadering. Koramic Finance Company bouwt een ruime portefeuille op, zonder gebonden te zijn aan beperkingen met betrekking tot marktkapitalisatie, liquiditeit, sector of geografische gebieden.

Wouter Vanderhaeghen is Managing Director van Koramic Finance Company.
Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van de aandelenkapitaalmarkten.